udskiftning af vinduer og døre

Hos Eternitteamet hjælper vi hver eneste dag kunder over hele Sjælland med udskiftning af vinduer og døre.

Fordele ved udskiftning af vinduer og døre

Ingen træk eller kuldebroer

Reducering i varmeregningen

Mindre behov for vedligeholdelse

Vinduer
Vi er specialister inden for området udskiftning af vinduer og døre. Du finder yderligere oplysninger her på denne side. Læs mere nedenfor.

Få et uforpligtende tilbud

Dansk Håndværk Garanti: Vi gør os umage – og vores garantiordning fungerer som et sikkerhedsnet under dig som privat forbruger. Med Dansk Håndværk Garanti er du sikret mod fejl og mangler på opgaver op til 150.000,- kr. inkl. moms pr. byggesag. Læs mere her

;

Vores tilbud omfatter det hele – ingen overraskelser.

;

Vi rydder altid op efter os inden vi går.

;

Vi holder hvad vi lover.

Er dine vinduer utætte, eller er din hoveddør begyndt at se lidt slidt ud? Så er det ved at være på tide at få foretaget en udskiftning af vinduer og døre i boligen. En udskiftning af vinduer og døre er ikke kun med til at forny husets udseende. Der er også en lang række andre fordele forbundet med udskiftning af vinduer og døre, som du kan læse meget mere om herunder.

Uanset om du er en rigtig handymand, der selv ønsker at stå for udskiftning af vinduer og døre, eller du føler dig mere tryg ved at lade en professionel klare opgaven, er der mange ting, der er værd at tage med, når vinduerne og/eller dørene skal udskiftes. Alt dette og mere til kan du blive klogere på i denne tekst, som tager dig igennem udskiftning af vinduer og døre fra A til Z.

Hos Eternitteamet hjælper vi hver eneste dag kunder over hele Sjælland med udskiftning af vinduer og døre. Vi er specialister inden for området udskiftning af vinduer og døre.
Sådan tjekker du, om dine vinduer og døre trænger til udskiftning

I løbet af året udsættes husets vinduer og døre for både vind og vejr, og det er derfor også vigtigt, at de kan holde til de vejrmæssige forhold uden at tage skade af både kulde, varme, fugt m.m. Af den årsag er det også vigtigt løbende at tjekke op på, om dine vinduer og døre holder tæt, eller om de har taget skade af vejret. Det kræver naturligvis også jævnlig vedligeholdelse for netop at sikre holdbarheden heraf.
Er dine vinduer og døre samtidig også ved at være gamle, kan du med fordel overveje at få dem udskiftet. Vælger du i stedet at beholde de gamle, er det vigtigt at tjekke dem årligt for råd og svamp. Idet mange vinduer er fremstillet i træ, er det også yderst vigtigt at tjekke, om der er kommet fugt i træet, da dette kan føre til råd- og svampeskader på sigt. Når du skal tjekke, hvorvidt der er behov for udskiftning af vinduer og gøre af træ, er nogle af de vigtigste ting, du bør gennemgå blandt andet:

  • at tjekke træets forfatning ved at trykke på det med fingrene. Føles det blødt nogle steder?
  • at tjekke træets udseende. Ser træet pænt ud, er der misfarvninger, revner, skaller malingen eller andet?
  • at tjekke vinduets og dørens funktionsevne. Er de svære at åbne/lukke, eller trækker det nogen steder fra?

Skulle noget af ovenstående være tilfældet med dine vinduer eller døre, tyder det på, at det vil være en god ide at få foretaget en udskiftning af vinduer og døre. Ikke kun for at undgå råd og svamp i boligen, men særligt også fordi det på den lange bane vil kunne spare dig en masse penge på varmeregningen at få det udskiftet – især hvis du oplever, at det trækker.

Fordelene ved udskiftning af vinduer og døre

En af de største fordele ved udskiftning af vinduer og døre er de store besparelser, der kan opnås på varmeregningen. Det gælder især, hvis du udskifter de gamle vinduer med energivenlige vinduer, der både lader dig spare på varmen og på pengepungen. De sparede penge i forbindelse med udskiftning af eksempelvis gamle termoruder eller noget, der er ældre end det, betyder naturligvis meget, når beslutningen om udskiftning af vinduer og døre skal tages. Men der er også en lang række andre fordele, der er værd at tage med i betragtningerne, når det kommer til udskiftning af vinduer og døre.

Ingen træk eller kuldebroer

Idet gamle vinduer og døre kan være utætte, kan du udover et stort varmetab også opleve diverse trækgener. Hvis dine vinduer samtidig med dette har enten gammel eller slet ingen isolering omkring rammen, vil der også kunne dannes kuldebroer, som kan være starten på råd og svamp. Via udskiftning af vinduer og døre får du nye modeller, der er tættere i deres konstruktion, men som også har en langt bedre isolering omkring rammen.
Udskiftning af vinduer og døre er også med til at sikre et langt bedre indeklima i boligen, hvilket i sidste ende har stor betydning for vores sundhed og komfort. Idet træk og kuldebroer undgås via udskiftning af vinduer og døre, er du sikker på et sundt og godt indeklima med ren og frisk luft samt de helt rigtige temperaturer og en lav luftfugtighed.

Reducering i varmeregningen

Som nævnt er en af fordelene ved en udskiftning af vinduer og døre en reducering af varmeregningen. Som følge af træk og deciderede kuldebroer vil der naturligvis være et større behov for varme og dermed også være en dyrere varmeregning i sidste ende. Da nye vinduer og døre ofte er mere energivenlige end ældre modeller, kan du ved udskiftning af vinduer og døre derved spare mange penge på regningen. Den endelige varmebesparelse afhænger dog af en række faktorer.
Opvarmer du boligen via fjernvarme, vil din besparelse være mindre, end hvis du opvarmer boligen med el eller oliefyr. Dertil spiller husets alder også en vigtig rolle i forhold til en reducering af varmeregningen. I nogle tilfælde vil efterisolering af murværket være en langt bedre løsning end udskiftning af vinduer og døre. Det er derfor altid en god ide at tage en professionel med på råd, hvis du går med tanker om udskiftning af vinduer og døre.

En øget friværdi

En helt anden fordel ved udskiftning af vinduer og døre er, at dette er med til at øge friværdien i dit hus. Når det kommer til boligkøbere, så er nye vinduer og døre utroligt efterspurgt, hvorfor du med fordel kan vælge at få de gamle udskiftet. Faktisk er nye vinduer så efterspurgte, at du vil kunne opleve, at forøgelsen af boligens værdi vil være højere end omkostningerne forbundet med udskiftning af vinduer.

Mindre behov for vedligeholdelse

Træ har længe været det foretrukne materiale til vinduer, men med tiden er der kommet andre alternativer til, som ikke kræver samme mængde vedligeholdelse. Dette kan blandt andet være plastvinduer, der har et minimum af vedligehold. Alt, du behøver, er en fugtig klud i ny og næ. Dertil er vinduer i træ og aluminium også et langt bedre alternativ, der ligeledes kan reducere behovet for vedligeholdelse. Selvom vinduet stadig er af træ, er det beklædt i aluminium, hvilket sikrer, at træet ikke udsættes for fugt og derved heller ikke behøver samme mængde vedligehold.

Tyverisikring

Både døre og vinduer af nyere dato er konstrueret på en helt anden måde end mange af de gamle modeller. Det betyder også, at en udskiftning af gamle vinduer og døre kan føre til en sikring mod den gammeldags metode til at brække et vindue eller en dør op på. Derved er du også bedre sikret mod tyveri.

Kan du selv foretage udskiftning af vinduer og døre?

Som udgangspunkt bør du ikke selv stå for udskiftning af vinduer og døre, da der er rigtige mange ting at være opmærksom på, og som skal være i orden, for at vinduet og døren er korrekt monteret og er forsvarligt tæt. Så medmindre du selv er tømrer eller har hænderne godt skruet på, bør du altid lade en faguddannet og professionel tømrer klare udskiftning af vinduer og døre.

Lad os stå for udskiftning af vinduer og døre

Hvis du gerne vil være sikker på godt håndværk, samt at dine nye vinduer og døre er monteret korrekt og forsvarligt, bør du lade et professionelt firma klare opgaven. Vi har mange års erfaring med udskiftning af vinduer og døre, hvorfor vi også har erfaringen og de rette kompetencer til at sikre dig det bedst mulige resultat. Vi vægter vores faglighed højt og har ligeledes fokus på at levere en løsning af højeste kvalitet, så du kan få glæde af dine nye vinduer og døre i lang tid. Vi står ligeledes også klar til at give kompetent rådgivning og sparring i forbindelse med udskiftning af vinduer og døre, så vi sammen kan finde lige præcis den løsning, der passer bedst til dig. Så hvis du søger en samarbejdspartner til udskiftning af vinduer og døre, kan du trygt lægge opgaven i vores hænder.
Prisen for udskiftning af vinduer og døre afhænger i høj grad af den enkelte opgave, og derfor vil den også variere fra opgave til opgave. Der er flere faktorer, der har indvirkning på den endelig pris for udskiftning af vinduer og døre. Blandt andet afhænger prisen nemlig også af, hvilken type vinduer eller døre der er tale om. Ligeledes kommer det også an på, hvor mange vinduer og/eller døre der skal udskiftes. Foruden disse faktorer vil prisen også blive påvirket af, hvorvidt der er behov for at tilpasse bygningen til monteringen af de nye vinduer eller døre. Dette er eksempelvis tilfældet, hvis du ønsker større vinduer, end dem du har.
I langt de fleste tilfælde er der dog mulighed for håndværkerfradrag i forbindelse med udskiftning af vinduer og døre. Her vil du kunne trække udgifterne til håndværkerens løn fra i skat og derved opnå en større besparelse på dine nye vinduer og døre.
Hvis dine vinduer eller yderdøren trænger til at blive udskiftet, er du altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på udskiftning af vinduer og døre. Vi kommer gerne ud og besigtiger din opgave, så vi sammen kan finde den rette løsning til dit behov.

Har du spørgsmål?

Ring til os på +45 70 60 52 60 eller kontakt os på formularen på denne side!

Isolering af loft og hulmur